Eten bij Farmers Market, Los Angeles CA

Ben je op bezoek in Los Angeles, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om ’s ochtends in je hotel te ontbijten, of bij de Starbucks. Ben je op zoek naar bijzondere etenswaren en gezelligheid, dan is de Farmers Market van Los Angeles echt iets voor jou! Ik neem je mee op een smakelijke tocht.

Farmers Market Los Angeles

Farmers Market Los Angeles

Wat is de Farmers Market?

De Farmers Market is een historic landmark van Los Angeles. Deze verzameling eet- en drinktentjes werd geopend in 1934, en is een fijne plek voor zowel locals als toeristen om te bezoeken. Hier vind je ruim 100 kramen, waar je de meest heerlijke producten kunt kopen. Bij veel tentjes is er een zitgelegenheid, dus je kunt hier ook lekker een ontbijtje, lunch of diner nuttigen, en lekker om je heen kijken.

Farmers Market Los Angeles bezoeken

Wat een keuze…

Wat kun je hier allemaal kopen?

Bij de Farmers Market vind je niet alleen all American food, maar ook de Aziatische en de Latijns-Amerikaanse keukens. Verder kun je hier terecht voor biologische groenten en fruit en ambachtelijk gemaakte snoepjes. Maar ook voor koekjes, taarten, noten, crêpes, en heerlijke dressings, kruiden en sauzen.

Ik kan bij het zien van al die lekkernijen geen keuze maken. Uiteindelijk komen we langs een stalletje waar op ouderwetse wijze notenpasta’s worden gemaakt. Naast peanut butter, wordt bij deze kraam pecannoten pasta verkocht. Dat gaat uiteraard mee de tas in!

Farmers Market Los Angeles

Notenpasta in de maak

Verder komen we langs een kraampje waar kruiden en sauzen worden verkocht met namen als ‘Slap ya mama’, ‘Onionato’ en ‘Killer Carlos’. Maar ook . Dat moet uiteraard ook uitgeprobeerd worden. Evenals de California hot sauce. En ja… die is HEET!!!

Nadat we genoten hebben van een uitgebreid ontbijt en het mensen kijken, verlaten we voldaan Farmers Market. Maar niet voordat we nog even een zak hebben gevuld met de lekkerste appels ever!

Waar ligt Farmers Market?

Farmers Market ligt in Los Angeles, op de hoek van 3rd Street en Fairfax Avenue. Het is van maandag tot en met zondag geopend, dus je kunt op iedere dag van de week een ander eettentje uitproberen. De openingstijden zijn als volgt:

  • Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur
  • Zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur
  • Zondag van 10.00 tot 19.00 uur
All day breakfast Farmers Market Los Angeles

All-day breakfast bij Charlie’s

En ben je dan eindelijk uitgegeten, en zoek je een manier om wat van die calorieën kwijt te raken, dan kun je voor wat beweging kijken bij het tegenover gelegen The Grove winkelcentrum.

Geconfijt fruit bij Farmers Market Los Angeles

Geconfijt fruit

Events bij Farmers Market

Zoals het een Amerikaanse toeristen trekpleister betaamt, worden verschillende events georganiseerd bij Farmers Market. Elk najaar is er een Fall event, waarbij je kunt kijken wie de pie-eating contest wint. Of leuk voor de kids, een kinderboerderij. Maar natuurlijk ook live muziek, voor de extra sfeer. Check de website van de Farmers Market wanneer je een bezoek gaat brengen. Wellicht wordt er op de dag van jouw bezoek ook wel een leuk event gehouden!

Geconfijt fruit bij Farmers Market Los Angeles

Ambachtelijk gebakken taarten

Dus, ben je in Los Angeles, vergeet dan niet om dit plekje te bezoeken, wat toch nog door veel toeristen wordt overgeslagen. Het is zó gezellig hier, en je kunt enorm lekker eten. Plus, een hoop Amerikaanse sterren weten de Farmers Market te waarderen. Wie weet, loop je Leonardo DiCaprio wel tegen het lijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *