Bryce Canyon Nationaal Park, UT

Vandaag neem ik je mee de natuur in. En wel in de staat Utah. In deze staat kun je je meer dan eens in ‘the middle of nowhere’ wanen, zo uitgestrekt en onbewoond is het. In Utah heb ik de meest prachtige rotsformaties gezien in het nationale park Bryce Canyon.

Bryce Canyon nationaal park

Bryce Canyon NP

Waar ligt Bryce Canyon?

Bryce Canyon ligt in het zuidwesten van de staat Utah en is een aaneenschakeling van zand- en kalksteenformaties. Het werd tot nationaal park uitgeroepen in 1924, en het dankt zijn naam aan Ebenezer Bryce, een pionier die enkele jaren bij dit gebergte heeft gewoond aan het einde van de negentiende eeuw.

Mooie uitkijkpunten

Bryce Canyon is een uitgestrekt gebied, en herbergt tevens twee campings. Met de auto kun je op een geasfalteerde weg rijden naar de verschillende uitzichtpunten. Neem bijvoorbeeld de Natural Bridge en Inspiration Point. Waar je ook uitstapt, je kijkt tegen de prachtig rood-oranje kegelvormige formaties aan, hoodoos genoemd.

Bryce Canyon

Net een schilderij

Wil je je liever laten rijden, dan kun je een shuttle nemen. Deze stopt bij de verschillende uitkijkpunten.

Bryce Canyon

Kleurschakeringen in de rotsformaties

Ook voor de wandelaar is Bryce Canyon een must-see. Je kunt diverse trails lopen, zoals de Navajo Loop. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op Thor’s Hammer. Een rotsformatie welke zodanig is uitgesleten door de natuurlijke invloeden, dat het op een hamer lijkt. Het tart de zwaartekracht, maar het levert een mooi en bijna buitenaards beeld op.

Bryce Canyon

Rotsformaties

Bryce Canyon

Een enkele boom

En heb je het over de fauna, ook dan kom je mooie dingen tegen. Wij stuitten onder andere op herten, blue stellars en de pronghorn buck. En daar hoefden we niet heel erg naar te zoeken.

Bryce Canyon

Fauna

Bryce Canyon Blue Stellar

Blue Stellar

Bryce Canyon by night

Je ziet altijd van die mooie sterrenfoto’s, gemaakt vanuit nationale parken. Omdat er zo weinig licht is ’s nachts, zie je des te meer sterren. En omdat ik in Ruby’s Inn verbleef, was het makkelijk om even met de auto het park in te rijden na de schemering, en sterren te gaan kijken. Een absolute aanrader moet ik zeggen. Ik heb nog nooit zoveel sterren gezien als die avond. Jammer dat mijn fototoestel niet gemaakt is voor sterrenhemels…

Kan ik ook met de auto naar Bryce Canyon?

Naast het feit dat Bruce Canyon bij uitstek geschikt is om met de camper te bezoeken, is het ook fijn voor de bezoeker met iets meer behoefte aan luxe. Vlakbij de ingang naar het park kun je overnachten in de lodges van Ruby’s Inn. Deze Inn heeft een overvloed aan kamers, variënd van basic tot luxe. En wel zo prettig, binnen enkele minuten ben je in het park.

Ruby’s Inn adres:
1000 South Highway 63
Bryce Canyon City, UT 84764

Bryce Canyon Thor's Hammer

Thor’s Hammer

Let wel: omdat Ruby’s Inn de enige gelegenheid in de directe omgeving van het park is om te slapen, doe je er goed aan voor je op reis gaat te checken of je hier een kamer kunt reserveren. Op de bonnefooi gaan kan natuurlijk ook, maar de kans bestaat dat je dan in je auto moet overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *