Walvissen spotten, Boston MA

Boston Harbour Cruises catamaran

Ik heb geen bucket-list, maar als ik deze wel had gehad, dan was walvissen spotten vroeger een van de dingen die erop zou staan. Het leek mij fantastisch om deze majestueuze dieren in het echt te zien. Het was dan ook een aangename verrassing toen bleek dat er diverse boottochten te boeken zijn in Boston, om de dieren in het wild te zien. Wij boekten een tour bij Boston Harbour Cruises. En daar hebben we geen spijt van gekregen…

Walvissen spotten met Boston Harbour Cruises

We pakken ’s ochtends de metro richting Boston Harbour, en we boeken kaartjes op de kade, voor de drie uur durende walvistour. Boston Harbour Cruises garandeert het spotten van walvissen. Wij houden een slag om de arm; je hebt hier tenslotte met wilde dieren te maken.

Amerikaanse vlag

Altijd aanwezig…

Boston skyline vanaf boot

Boston skyline

Eenmaal los van de kade, heb je om te beginnen al een mooi uitzicht over de skyline van Boston. De tocht begint dus goed! Vervolgens maken we ons op voor de 1 uur durende boottocht naar de plek waar men verwacht walvissen te vinden. Ondanks het prachtige lenteweer, is het op zee behoorlijk fris.

Na ongeveer een uur varen wordt de boot, een catamaran, stilgelegd. We dobberen op zee, in afwachting van wat er gebeuren gaat. En dan….

walvisstaart

Doemt ineens een walvisstaart uit het water op. En nog één, en nog één. We zien de walvissen naar het oppervlak zwemmen voor voedsel en zuurstof. Door de aanwezigheid van meeuwen weten we precies waar we moeten kijken. Het is adembenemend mooi!

Bultrug walvis Bultrug staart
Bultrug aan de oppervlakte Walvisstaart 

Welke walvissen zie je?

De walvissen die wij vandaag zien, is een groep bultruggen. Maar er worden bij deze tour ook vaak dolfijnen en vinvissen gespot.

Onze tourguide zegt dat wij extreem veel geluk hebben. Gisteren werden ‘maar’ vijf bultruggen gespot. Wij zien er vandaag 12. En ze komen bovendien heel dicht bij de boot. Eentje zwemt op een gegeven moment zelfs langszij! Fantastisch om te zien. We leren dat ook bultruggen makkelijk te onderscheiden zijn. Iedere bultrug heeft een eigen tekening op de staart, en uiteraard heeft elke walvis zijn of haar eigen naam gekregen.

Het walvissen spotten duurt ongeveer een uur. Op het dak van de catamaran kun je alle kanten op kijken. En bizar mooi is het wanneer op een gegeven moment van alle kanten tegelijk de bultruggen boven water komen. Hier een staart, daar een spuitgat, dan weer een kop.

Bultrug

Maar helaas komt aan alles een eind. Na een uur aanvaarden we de terugtocht naar de haven. Een fantastische ervaring en een hoop foto’s rijker, gaan we even bijkomen in Boston Common.

Is deze walvistour de moeite waard?

Voor mij persoonlijk is de walvistour bij Boston een van de meest gedenkwaardige avonturen die ik in Amerika heb beleefd. Het is zo onwerkelijk om deze prachtige dieren in het wild te zien. Het is typisch zo’n moment waarop je beseft hoe nietig je bent. Dit is dus een van die dingen die ik van mijn niet bestaande bucket-list kan afstrepen. De prijs ligt tussen 45 en 50 per persoon. Niet heel goedkoop, maar naar mijn mening ook weer niet heel duur, gezien hetgeen je ervoor terug krijgt.
Boston Harbour Cruises biedt diverse tours aan. Altijd handig om even te checken wanneer je een bezoekje brengt aan deze mooie stad.

Walvissen spotten Boston

Walvissen spotten

Tips wanneer je deze tour gaat doen

  • Ben je maar kort in Boston, dan is het handig een dergelijke tour van tevoren te boeken. Want het aantal personen dat op de boot past is beperkt, en deze tours zijn erg populair.
  • Neem contant geld mee. Deze tour is tot dusver alleen met contant geld te boeken wanneer je aan de kade kaartjes koopt.
  • Neem warme kleding mee. Zelfs op mooie, warme dagen kan het op het water erg fris zijn.
  • Vergeet niet een fooi te geven na afloop.
  • Neem een fototoestel mee en maak zoveel mogelijk foto’s, maar vergeet niet om niet alleen maar door de lens naar het schouwspel voor je te kijken!

Bultrug naast de boot

Bultrug naast de boot

Bultrug aan de oppervlakte

Bultrug aan de oppervlakte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *