Ondergronds bij de Ohio Caverns, West Liberty OH

Ohio Caverns

Ohio Caverns

Als natuurliefhebber ben ik altijd op zoek naar mooie plekjes. Toen ik op een reis van Chicago naar Florida onderweg in Ohio een flyer tegenkwam van de Ohio Caverns, wist ik dat ik deze een bezoekje moest brengen.

Wat zijn de Ohio Caverns?

De Ohio Caverns is een ondergronds grottenstelsel in, je raadt het al, de staat Ohio. Dit grottenstelsel werd in 1897 ontdekt, toen onderzoek werd gedaan naar een sinkhole. Een boerenjongen ontdekte de grotten. Deze werden waarschijnlijk in de IJstijd gevormd. Hier vind je een overvloed aan stalagmieten en stalactieten gevormd in de duizenden jaren oude kalksteen. De Ohio Caverns werden al snel opengesteld voor het publiek. Het is het grootste grottenstelsel van Ohio, en wordt door velen tevens als het moiste gezien van de hele staat. Ik wilde dat wel eens zelf beoordelen…

De Ohio Caverns tour

Toen ik de flyer vond in mijn lokale hotel, dacht ik dat dit een mooie d-tour zou zijn. We togen dan ook naar de plek waar wij een ondergrondse tour konden doen.
De toegang tot de grotten is te bereiken via een trap in een boerderij gebouw, midden op het platteland van Ohio. Wanneer je hier om je heen kijkt, zou je nooit denken dat er zich onder je voeten een prachtig schouwspel voordoet.

Ohio Caverns West Liberty Ohio

Ohio Caverns, West Liberty Ohio

Het is niet druk als wij de boerderij betreden. Samen met twee andere bezoekers en de gids, dalen wij de trap af naar beneden. En vervolgens vallen we van de ene verbazing in de andere. Wat een prachtig schouwspel!

Ohio Caverns

Prachtig kleurenspel

Crystal King Ohio Caverns

De Crystal King

Wat maakt de Ohio Caverns zo bijzonder?

Naast het feit dat dit het grootste grottenstelsel van de staat Ohio is, herbergen de Ohio Caverns een echte schat. Hier vind je namelijk het grootste zuiverwitte kristal van Amerika. De stalactiet Crystal King is zo mooi wit gebleven, doordat het met man en macht bewaakt wordt tegen grijpgrage toeristenhandjes. Zou een persoon het kristal aanraken, dan zouden de stoffen op de handen de steen aantasten. Indien dit gebeurt wordt de steen een soort modderachtig grijs van kleur.

De Crystal King wordt sfeervol belicht. De directe omgeving is zo donker mogelijk gemaakt, zodat het wit van dit kristal nóg prominenter naar voren komt. Het duurt even een paar honderduizenden jaren, maar dan heb je ook wat…

Wat zijn stalagmieten en stalactieten?

Het verschil is dat stalagmieten van de grond af naar boven worden gevormd. Stalactieten vormen zich van het plafond af naar beneden. Onze gids weet een leuk ezelsbruggetje: “stalagmites might someday reach the ceiling“. In de Ohio Caverns zie je een overvloed aan deze stalagmieten en stalactieten. Het is een bijzondere drie kwartier durende tour. En erg prettig dat we met zo’n klein groepje zijn.

Grottenstelsel Ohio Caverns

Stalactieten

Waar vind je dit grottenstelsel?

De Ohio Caverns zijn te vinden in West Liberty, Ohio. Omdat uiteraard ook hier de commercie is toegeslagen, kun je naast het bezoeken van de grotten ook andere activiteiten doen. Zoals een historische tour of een bomentour. En je kunt leren hoe het proces van edelstenen delven in zijn werk gaat.
Ik vond mijn bezoek aan de Ohio Caverns erg de moeite waard. Maar aangezien dit een erg specifiek iets is waar je van moet houden, zal dit niet voor iedereen een fantastisch idee van een uitje zijn. Zeker niet voor mensen met claustrofobie.

Het adres:

Ohio Caverns
2210 East State Route
West Liberty, OH 43357
www.ohiocaverns.com

Zijn grotten helemaal jouw ding, en ben je benieuwd naar welke grotten er nog meer de moeite waard zijn? Lees dan ook eens mijn blog over de Florida Caverns
Vind je grotten best leuk, maar zie je een bezoek aan een museum meer zitten? Dan is de Underground Railroad Freedom Center in Cincinatti een goed plan!

Grottenstelsel Ohio Caverns

Stalagmieten en stalactieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *