Relaxen in Central Park, New York NY

Central Park en Manhattan

Central Park en Manhattan

Ben je in New York, dan hoort een dagje wandelen en relaxen in Central Park er gewoon bij. Ga er net als de locals in het weekend op uit, en breng een bezoek aan Strawberry Fields. Laat je verrassen door de straatmuzikanten en performers bij Bethesda Fountain. Of ga samen met Alice, het Witte Konijn en de Cheshire Cat op de foto bij het beeld van Alice in Wonderland. En plof dan lekker neer in het gras vlakbij de honkbalvelden.

Hoe groot is Central Park?

Central Park is een uitgestrekt gebied. Het is 4 kilometer lang, en de totale oppervlakte beslaat 341 hectare. De opening van dit stadspark was in 1859. In dit park is van alles te zien en te beleven. Zo zijn er twee wandelpaden, kun je schaatsen op twee van de schaatsvijvers, zijn er honkbalvelden en ligweides. En kun je een bezoekje brengen aan Central Park Zoo.

Strawberry Fields

Strawberry Fields

Welke plekjes heb ik bezocht in Central Park?

Vandaag betrad ik Central Park ter hoogte van 72nd Street en 8th Avenue. Hier komt je binnen bij het plekje vernoemd naar het liedje van John Lennon: Strawberry Fields. En inderdaad, de aardbeienplanten groeien en bloeien hier in overvloed.
Er is tevens een mozaïek aangelegd met de tekst Imagine. Deze plek doet vandaag dienst als trouwlocatie.
In 1985 werd deze gedenkplaats geopend door Yoko Ono. Zij doneerde tevens geld om deze plek tot stand te brengen.

Gedenkteken Strawberry Fields Central Park

Imagine gedenkteken

Ik loop door naar Bethesda Terrace, met als eye-catcher Bethesda Fountain, gebouwd tussen 1859 en 1864. Op deze plek kun je gewoon even gaan zitten, en kijken naar mensen. De voorbijgangers bestaande uit locals en toeristen, maar ook de straat performers. Zoals de man die enorme zeepbellen maakt. Of de zanger die gebruik maakt van de prachtige akoestiek in de tunnel onder Bethesda Terrace.

Enorme zeepbellen in Central Park

Creatief met zeepbellen

Mijn wandeling vervolgt zich richting Conservatory Pond. Op deze vijver kunnen kleine en grote kinderen hun gemotoriseerde mini zeilboten laten varen. Hier vind je ook de beelden van Alice in Wonderland, en Hans Christian Andersen. Deze beelden wilde ik altijd al eens zien, en ze stellen allesbehalve teleur. Een sprookje in een sprookjesachtige omgeving.

Alice in Wonderland beeld Central Park

Alice in Wonderland

Het is een warme dag, dus ik besluit even door te stappen, en bij North Meadow neer te ploffen in de zon. Hier zijn de honkbalvelden. Ik doe mijn headphones in, zet een lekker muziekje aan, en droom weg…

Trouwpaartje bij Strawberry Fields Central Park

Trouwpaartje

Is Central Park makkelijk te bereiken?

Central Park is een uitgebreid gebied, en is van alle kanten bereikbaar. Vele metro stations stoppen op verschillende plekken langs Central Park. Je moet alleen wat keuzes maken. Omdat het park zo uitgestrekt is, gaat het niet lukken om heel het park binnen een dag te zien. Ik zou zeggen, kies wat mooie plekjes uit, zoals ik gedaan heb, en geniet gewoon lekker van de omgeving.

Central Park als filmlocatie

Tal van films hebben zich afgespeeld in New York. Voor romantische films dient Central Park met zijn vele mooie plekjes vaak als achtergrond. Langs een van de vele lanen, met in de herfst de vallende blaadjes… je ziet het voor je.

Theerozen bij Bethesda Fountain

Theerozen bij Bethesda Fountain

Enkele films die gedeeltelijk in Central Park zijn opgenomen zijn:

 • Home Alone 2
 • Bride Wars
 • It could happen to you
 • Serendipity
 • The Ghostbusters
 • Wall Street
 • Ransom
 • Maid in Manhattan
 • When Harry met Sally
 • You’ve got mail
 • Enchanted
 • Breakfast at Tiffany’s
 • 27 Dresses
 • The Avengers
 • Eraser (Central Park Zoo)
 • Kate and Leopold
 • Geen film maar zeer bekend: Sex and the City
Central Park als fotolocatie voor een bruiloft

Bruidsfotoshoot

De moeite waard?

Ik zou zeggen van wel. In Central Park valt zoveel te beleven. Dus voor ieder wat wils. Of je nou bent van een actief dagje joggen of wandelen, of je bent meer van het neerploffen en chillen; Central Park is dé hangplek van New York. Ga lekker filmlocaties spotten in het park en wie weet, misschien kom je wel een beroemd persoon tegen, of stuit je op een filmset!

Bethesda Terrace en Fountain

Bethesda Terrace en Fountain

Meer weten over mooie plekken in de staat New York? Lees dan eens mijn artikel over Niagara Falls.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *