Disney Studios, Walt Disney World, FL deel 2

Disney Studios Sunset Boulevard

Disney’s Tower of Terror

Vorige week nam ik je mee naar de Disney Studios. Als Disney fan kan ik blijven vertellen over de parken en al het andere moois wat van de Disney Company vandaan komt, daarom heb ik mijn verhaal over de Disney Studios opgesplitst. Wil je meer lezen over Hollywood Boulevard, Echo Lake en Animation Courtyard, lees dan ook mijn vorige artikel.
Deze week vertel ik je meer over the Streets of America, Sunset Boulevard, en mijn absolute favoriet: Fantasmic!

Disney Studios Attracties: Streets of America

Dit gedeelte van de Studios ken ik als het rustigst, ondanks dat hier toch erg leuke attracties schuilgaan. Neem bijvoorbeeld Muppet Vision 3D. Een 3D film met extra special effects. Ondanks dat de film een beetje oubollig oogt, blijft het voor mij toch erg leuk om naartoe te gaan. Zie het als een soort van nostalgie. Ook deze film zag ik voor het eerst in 1992.
Destijds was in dit gedeelte ook de backlot tour, en Honey, I shrunk the audience. Maar ja, het park moet met zijn tijd meegaan natuurlijk. Op dit moment wordt gewerkt aan Toy Story Land, wat in juni van dit jaar zal worden geopend.

Verder zegt de naam Streets of America precies wat je hier kunt vinden. Gebouwen die eruit zien als filmsets van New York. Hier kan je even bijkomen van alle drukte, en een drankje nemen onder een parasolletje. Dat is ook wel nodig met 32 graden…

Disney's Tower of Terror

Disney’s Tower of Terror

Sunset Boulevard

Disney Studios Rock 'n Roller Coaster

Rock ’n Roller Coaster

Het loopt een beetje richting het eind van de dag, en we besluiten naar Sunset Boulevard te gaan. Hier bevinden zich de Rock ’n Rollercoaster, de Twilight Zone Tower of Terror en de Beauty and the Beast stage show. Omdat de Studios een park is wat zich met name richt op het bekijken van dingen en ge-entertained worden, zijn de Rock ’n Rollercoaster en de Tower of Terror een prettige afwisseling.
We kunnen vervolgens weer fris en fruitig, met onze magen omgedraaid weliswaar, gaan kijken naar de Beauty and the Beast stage show.
Deze show vertelt het verhaal van de welbekende Disney klassieker in een notendop. Veel van de liedjes uit de originele tekenfilm komen voorbij. En uiteraard krijgen ze elkaar aan het eind, en leven ze nog lang en gelukkig 🙂

Beauty and the Beast on stage Disney Studios

Beauty and the Beast on stage

Bij een van de eettentjes van Sunset Boulevard nemen we een snelle hap, om vervolgens ruim op tijd het gebied van de avondshow te betreden. Wij hebben hier een fastpass voor aangevraagd, dus we mogen eerder het terrein op. We nemen plaats vooraan in het midden. Het wachten tot de show is begonnen…

Disney Studios Fantasmic Mickey Mouse

Mickey dirigeert het water

Disney Studios Fantasmic Maleficent as Dragon

Maleficent als de Draak

Disney Studios Fantasmic Steamboat Willie

Steamboat Willie & Friends

Fantasmic: al het moois van Disney verwerkt in één show

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Fantasmic is naar mijn mening het allerbeste van Disney, samengeperst in ongeveer dertig minuten.
Op aanstekelijke muziek worden we meegenomen in Mickey’s dromen. We zien Mickey vechten tegen een enorme slang, we zien filmscenes geprojecteerd op waterfonteinen, Maleficent die verandert in een torenhoge draak, licht- en geluidseffecten, de Disney liefdeskoppels op boten, Pocahontas, noem het maar op. Alles werkt toe naar een prachtige climax, wanneer Steamboat Willie met zijn radarboot voorbij vaart, samen met een groot aantal Disney-figuren. En dan het einde van de show, wanneer tovenaarsleerling Mickey boven op de berg het licht en vuurwerk dirigeert.

Disney Studios Fantasmic Little Mermaid

Ariel & Eric

Ik kan zeggen dat ik Fantasmic redelijk vaak heb gezien, en toch vind ik het steeds weer prachtig. Na een warme dag vol indrukken, gaan we voldaan weer naar huis.

Disney Studios Fantasmic Sorcerer Mickey

Spetterende finale

Zijn de Disney Studios de moeite waard?

Absoluut! Ga er niet naartoe voor de heftige attracties, want daar zijn er in de Studios niet veel van. Ga er naartoe met de wetenschap dat je ge-entertained gaat worden. In mijn artikelen heb ik een gedeelte van de Studios belicht, maar er zijn nog meer attracties die je hier kunt bezoeken, waarin je als bezoeker meegenomen wordt in een show.

Een nadeel van de Disney parken is, dat de toegangsprijs enorm is toegenomen de laatste jaren. Voor een adult ticket betaal je nu al gauw rond de $100. Je kunt dan beter meerdere dagen gaan en een Hopper pass nemen, dan ben je uiteindelijk goedkoper uit. Maar ga maar eens na: voor twee volwassenen en twee kinderen zit je al tussen $300 en $400 voor één dag. En dan heb je eten en drinken nog niet eens meegerekend. Check hier maar eens de prijzen.

Dus wanneer je gaat, haal er dan uit wat je kunt, en ga zo vroeg mogelijk.
En alsjeblieft, als je naar de Disney Studios gaat, blijf dan tot het eind en bezoek Fantasmic. Dat is een prachtige afsluiting van je dag.

Disney Studios Fantasmic Mickey Mouse

Brave Little Mickey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *