Disney Studios, Walt Disney World, FL deel 1

Disney Studios Hollywood Boulevard

Disney Studios Hollywood Boulevard

Disney, wie is er niet mee opgegroeid? Tegenwoordig is er geen enkele generatie meer die niet iets van Disney heeft meegekregen. In de bijna 100-jarige geschiedenis (opgericht in 1923) van de Disney Company, heeft het dan ook de repuatie van innovatie en het vertellen van verhalen opgebouwd. Door de decennia heen heeft de Disney Company vele vertakkingen gekregen, met natuurlijk als kers op de taart de Disneyparken. Het eerste park werd Disneyland, gebouwd in Anaheim Californië. In de jaren ’60 kwam daar Disney World in Florida bij. Walt Disney World Resort beslaat het grootste gebied van alle Disney themaparken. Het bestaat namelijk uit vier themaparken, twee waterparken, 27 hotels en resorts, twee winkel- en entertainmentgebieden, golfbanen, etc. Jaarlijks bezoeken zo’n 52 miljoen mensen Walt Disney World, en om alles te zien ben je wel even zoet. Vandaag neem ik je mee naar de Disney Studios welke, zoals de naam al suggereert, zich richt op alles met betrekking tot film. 

Geschiedenis van de Disney Studios

De Disney Studios werden in 1989 geopend als Disney MGM Studios. De reden hiertoe was dat de Disney Company een licentie was aangegaan met MGM, ofwel Metro Goldwyn Mayer. Een van de overblijfselen van deze samenwerking is the Great Movie Ride.

In 2008 werd het hele park onder handen genomen, en kwam de samenwerking te vervallen. De naam werd omgedoopt naar Disney Studios.

Disney Studios Star Wars marching

Captain Phasma & Stormtroopers

De Disney Studios attracties: Hollywood Boulevard & Echo Lake

Disney Studios Star Tours

C-3PO bij Star Tours

Disney Studios heeft een vergelijkbare opbouw als Magic Kingdom, met een soort van Main Street, vanwaar je de verschillende gedeeltes van het park kunt bezoeken. Uiteraard heet dit Hollywood Boulevard, met aan het einde een replica van het Chinese Theatre in Los Angeles.
In deze straat vind je de gebruikelijke souvenirwinkels en eettentjes. Ook worden we hier getrakteerd op de eerste aanwijzing dat Star Wars tegenwoordig onderdeel is van Disney. Captain Phasma marcheert met een stel Stormtroopers door de straten.

Disney Studios Jedi Training

Jedi Training

We gaan aan het eind van Hollywood Boulevard linksaf voorbij Echo Lake. Richting het recent gerenoveerde Star Tours. Tegenwoordig is elk bezoekje aan Star Tours net even iets anders. Ik moet zeggen dat de nieuwe Star Tours erg de moeite waard is geworden. En omdat het met de drukte wel meevalt, gaan we er nog een keer in.
Eenmaal buiten is Darth Vader op een podium bezig met een lightsaber gevecht. Onze volgende stop: Indiana Jones Epic Show Spectacular.

Disney Studios Indiana Jones Stunt Show

levensgevaarlijk…

Deze Indiana Jones show is er al vanaf het begin van bij in de Disney Studios. Ik kan me herinneren dat ik de show voor het eerst zag in 1992, en de formule van deze stuntshow is nooit veranderd. Hoeft ook niet, want het trekt nog steeds volle tribunes. Why change a winning team?

Indiana Jones Stunt show

Ontploffinkje hier en daar

Vervolgens terug naar Hollywood Boulevard, waar we bij het Chinese Theatre de wereld van de film betreden met the Great Movie Ride. We worden langs scenes uit het oud Hollywood geleid, zoals the Wizard of Oz, Singin’ in the Rain, Indiana Jones en Alien. Dit is echt nog een overblijfsel van de samenwerking met MGM. Een echte klassieker, en keer op keer vind ik het weer leuk om te bezoeken.

Disney Studios Indiana Jones Stunt Show

Indiana Jones

Disney Studios Great Movie Ride

Singin’ in the Rain

Disney Studios Great Movie Ride

Toto, I don’t think we’re in Kansas anymore…

Disney Studios attracties: Animation Courtyard

Bij Animation Courtyard bezoeken we de show van the Little Mermaid. Een combinatie van poppentheater, film en echte acteurs.
De naam Animation Courtyard stamt nog uit de tijd dat hier werkelijk nog animators aan het werk waren. Ik word altijd een beetje droevig van deze plek. Destijds was het mogelijk om een blik achter de schermen te werpen, en zag je de tekenaars werken aan films als Mulan, Brother Bear en Lilo & Stitch. Helaas werden de deuren van de animatiestudio gesloten in 2004, en kwamen ongeveer 250 tekenaars en medewerkers op straat te staan. Dit was mijn favoriete plek van het park. Ik kon daar uren staan kijken hoe de tekenaars bezig waren.
Deze ruimte heeft sinds de sluiting van de animatiestudio al behoorlijk wat bestemmingen gehad, maar nu doet het dienst als expositieruimte voor Star Wars.

Disney Studios Star Wars tentoonstelling

Star Wars tentoonstelling

Je ziet hier props, schaalmodellen en kleding uit de films, en je kunt op de foto met Stormtroopers, Darth Vader, Kylo Ren, Chewie en Jawa’s.

Disney Studios Star Wars tentoonstelling

Millennium Falcon

Ook kun je hier een op schaal gemaakt ontwerp bezichtigen van Star Wars Land, een gedeelte van de Disney Studios dat naar verwachting in 2019 geopend wordt.

We maken een oversteek naar de Streets of America. Maar meer hierover, en over Sunset Boulevard en Fantasmic lees je in mijn volgende artikel….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *