Chillen in Boston Public Garden, Boston MA

Boston Public Garden

Boston Public Garden

Boston staat bekend als studentenstad. Het heeft veel te bieden op het gebied van festivals en uitgaansgelegenheden. Een heerlijke plek om even te chillen op een van de terrasjes bij North Market, of in het gras van een van de vele parken. Zoals Boston Public Garden.

Boston Public Garden

Dit is een pak, gelegen naast het stadspark Boston Common (zie ook mijn artikel over de Freedom Trail). Dit park was de eerste botanische tuin van Amerika. Het is mooi aangelegd, met genoeg schaduwrijke plekjes, maar ook met mooie vijvers en grasvelden. En uiteraard een hoop mooie bloemen, als botanische tuin zijnde.

Een van de leukste dingen aan Boston Public Garden vond ik het kunstwerk ‘Make way for ducklings’. De moedereend wordt nogal eens verkleed op bepaalde nationale feestdagen.

Boston Public Garden

Make way for ducklins

Verder zie je in Boston Public Garden een hoop eekhoorns, zoals in de meeste Amerikaanse parken. En omdat ik er in mei was, stond alles vol in bloei, en trokken de bloemen vlinders aan.

In een van de vijvers van dit park kun je gebruik maken van de zwaanvormige waterfietsen. Tenminste, als je de kans krijgt. Op mooie dagen zoals deze trekken vele ouders er met hun kinderen op uit, en zijn de waterfietsen erg in trek.

Eekhoorn in Boston Public Garden

Een local

Vlinder in Boston Public Garden

Vlinder

Rustgevend groen in Boston Public Garden

Rustgevend groen

Beelden in Boston Public Garden

Zoals overal in Boston, zijn ook in Boston Public Garden genoeg beelden te vinden. Neem het eerder genoemde ‘Make way for ducklings’. Maar ook beelden met betrekking tot de Amerikaanse Revolutie. Een van de meest prominente beelden van dit park is van generaal George Washington te paard, welke midden in een bloemenperk staat.

Generaal George Washington beeld in Boston Public Garden

Generaal George Washington

Zelf vind ik altijd dat je tijdens een reis een mix moet maken van ‘seeing the sights’ en chillen. Tenslotte moet je gewoon genieten van al het moois om je heen, en de sfeer op je laten inwerken. Een beetje chillen in dit mooie park hoort er dan ook bij. Lig je ergens in het gras, dan heb je grote kans op achtergrond muziek van een stel straatmuzikanten. Wat wil een mens nog meer?

Eekhoorn in Boston Public Garden

Hello

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *