Koningsdag in Golden Gate Park, San Francisco CA

Ik ben nu meermaals in San Francisco geweest, en iedere keer was het weer onmogelijk om een parkeerplaats te vinden bij het Golden Gate Park. Dus een bezoek aan dit park viel iedere keer in het water. Tót de eerste KONINGSdag in 2013…

Koningsdag in San Francisco, hoe dan???

Gesponsord door Grolsch

Wij kwamen terug van een bezoek aan Muir Woods (aan de andere kant van de Golden Gate Bridge), en reden langs San Francisco Beach. Als je aan komt rijden, heb je rechts de Grote Oceaan, en links begint het Golden Gate Park met pontificaal een Nederlandse molen, hier gebouwd in 1903. De molen kwam in 1981 op de monumentenlijst van San Francisco te staan. De molens (er zijn er twee in het park) werden destijds gebouwd als irrigatiesysteem voor het park. Dit bleek een stuk goedkoper te zijn dan iedere keer water in te kopen.

De Nederlandse immigranten die zich in San Francisco gevestigd hebben, vonden deze plek dan ook bij uitstek geschikt om een feestje te vieren. Groot was dan ook onze verrassing toen wij aan kwamen lopen en een bordje met de tekst ‘parkeren verboden wegens privé evenement’ aan een hek hing. Uiteraard wilden we dit nader onderzoeken. Wat bleek? Hier werd Koningsdag gevierd.

Wat is er te beleven bij Koningsdag in het Golden Gate Park?

Koningsdag Golden Gate Park

Geheel in stijl

Tegen een kleine entreeprijs mochten we het evenement bezoeken. Een kleinschalig feest, opgezet door het Nederlandse consulaat. Binnen de hekken van dit evenement konden we een bezoek brengen aan de molen, luisteren naar muziek, en een van de typisch Nederlandse lekkernijen proeven bij de kraampjes. Zoals ‘echte Hollandse stroopwafels’, gemaakt door een Amerikaan die helemaal gek is van Nederland. Het recept heeft hij nog niet helemaal te pakken, want de stroopwafels zijn klaargemaakt met maple syrup, en de wafel zelf is iets te zoet. Verder kunnen we onze dorst lessen met een Grolsch biertje, buitengewoon aanwezig… En kunnen we een zelfportret maken als het meisje met de pareloorbel.

Ook zie je de immigranten, of Amerikanen met Nederlandse voorouders, geheel in stijl gekleed gaan voor de gelegenheid. Een leuke verrassing!

Koningsdag Golden Gate Park 2

Alsof je in Nederland bent…

Is Koningsdag in het Golden Gate park een aanrader?

Ach, als je er toch bent, dan zou ik een bezoekje aan een dergelijk evenement niet overslaan. Koningsdag in het Golden Gate Park was een leuke verrassing. Helaas moet je wel entree betalen, hoewel dit een laag bedrag is. Daartegenover staat dat het gewoonweg grappig is om te zien hoe verbaasd Amerikaanse bezoekers hier rondlopen. Je ziet dat grote vraagteken in hun ogen van ‘wat is er zo bijzonder aan die koning?’.

Dat alleen al maakt het de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *