Clarence de leguaan, Miami FL

Hotel uitzicht South Beach Miami

Uitzicht vanuit de hotelkamer

Wanneer in Miami, dan kun je natuurlijk niet om South Beach heen. Deze Art Deco wijk was in de jaren ’70 en ’80 een poel van verderf. Mede dankzij de televisieserie Miami Vice kwam hier verandering in, en groeide South Beach uit tot een toeristen trekpleister. De gebouwen werden gerenoveerd, hippe restaurants en hotels vestigden zich hier, en South Beach werd de place-to-be in Miami. Ik overnachtte in een hotel in South Beach, en maakte daar kennis met een lokale leguaan, die we Clarence doopten…

Clarence de Leguaan

Als je het uitzicht ziet vanuit de hotelkamer, zou je hier midden in de stad niet zo gauw een leguaan verwachten. Toch is Clarence erin geslaagd te overleven in de drukte van voorbij cruisende auto’s, de harde muziek en de vele andere gevaren die hier voor een dier op de loer liggen. Al is hij niet ongeschonden uit de strijd gekomen, getuige het stompje waar normaal gesproken nog een heel stuk staart aan vast zit.

Clarence de leguaan

Clarence

Word je normaal gesproken gewekt door het kraaien van een haan, hier hadden wij onze wekker in de vorm van een leguaan, die elke ochtend met zijn nageltjes tegen het raam aan kraste. Gewoon even gedag zeggen, om vervolgens langzaam weg te klimmen, en ergens in de zon te gaan liggen chillen.

En ’s avonds wanneer we weer terugkwamen, dan was onze huisleguaan er weer om ons welterusten te wensen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *