Eten bij Willie Mae’s Scotchhouse, New Orleans LA

Willie Maes RestaurantWat betreft eten, staat Amerika natuurlijk met name bekend om twee dingen: barbecue en gefrituurd eten. Voordat we naar New Orleans kwamen, hadden we zoals we altijd doen, gekeken naar Anthony Bourdain’s programma No Reservations op Travel Channel, waarin hij de beste foodspots bezoekt. In New Orleans betekende dit de ‘best fried chicken of America’, geserveerd bij Willie Mae’s Schotch House. Dus uiteraard wilden wij dit zelf checken.

Willie Mae Restaurant

Spreuken aan de muren

Waar vind je Willie Mae’s Scotch House?

Willie Mae’s is gelegen in New Orleans, in een oude wijk genaamd Seventh Ward. Hier zijn veel oude huizen te vinden, maar orkaan Katrina heeft in deze wijk flink huis gehouden, en de sporen ervan zijn nog altijd duidelijk zichtbaar. Je zou deze wijk zelfs een beetje onheilspellend kunnen noemen. Veel huizen zijn dicht getimmerd, het wegdek vertoont diepe verzakkingen, en de algehele sfeer is niet echt prettig. Maar dan kom je bij het plaatselijke restaurant. Willie Mae’s is een echte verzamelplaats van locals, met hier en daar een verdwaalde toerist.

Wat kun je verwachten van Willie Mae’s Scotch House?

Verwacht geen luxe ambiance, en neem een fles water mee. Deze tent is zó populair, mede dankzij Anthony Bourdain, dat je je hier kunt opmaken voor een aardige wachttijd. Wij moeten ruim een half uur buiten wachten. Niet zo erg denk je, maar met 35 graden zonder schaduw is dat best een opgave.

Willie Mae altaar

De originele Willie Mae

Wanneer we dan eindelijk naar binnen mogen, worden we verwelkomd door de koelte van de airconditioning. Normaal gesproken gruwel ik van airco, maar op dit moment is het mijn beste vriend. We worden aan een van de duplex tafeltjes gezet, en we krijgen een enigszins vettig aanvoelend menu in onze handen. Precies wat je van een tent als deze mag verwachten. We kiezen voor de best fried chicken, frietjes en een salade. En terwijl we wachten kijken we om ons heen.

In één hoek is een soort altaartje ingericht voor de originele Willie Mae’s. De huidige eigenares is de kleindochter van Willie Mae, en heeft haar recepten gekregen.
Er hangen diverse spreuken aan de witgeverfde houten muren, en afbeeldingen van jazz artiesten.

En dan is het tijd voor onze maaltijd…

Best fried chicken in America

‘Best fried chicken in America’

De beste fried chicken van Amerika?

De fried chicken van Willie Mae’s wordt voor onze neuzen gezet. Oh wat ruikt dat heerlijk! Nu hebben we best wel een beetje trek, dus wellicht voegt dat nog iets toe aan het gevoel van ‘southern comfort’ wat we over ons heen krijgen. Maar die eerste hap… Crunchy, maar niet te droog. En dan heerlijk malse kip. Yummmmmm….
De salade en de frietjes zijn ook prima, maar van die gefrituurde kip krijgen we geen genoeg. Echt heerlijk!

Bovendien is dit geen plek waar je letterlijk de zaak wordt uitgekeken. Je wilt iets lekkers eten, dan zul je er even op moeten wachten. En wanneer je het voor je neus krijgt, mag je daar uitgebreid van genieten.

Met onze buiken weer vol, wandelen we terug naar the French Quarter om daar verder te genieten van het carnaval. We nemen de wijk nog eens op met alle vergane glorie, en hier en daar wat streetart. Willie Mae’s is écht de plek in de Seventh Ward om je zorgen opzij te zetten, en te genieten van echt zuidelijk comfort food. Wij zijn het dan ook volledig met Anthony Bourdain eens; dit is de beste fried chicken van Amerika (tot dusver 😉 ).

Willie Mae’s Schotch House
2401 St. Ann Street
New Orleans, LA 70119

Seventh Ward New Orleans

Leegstaande huizen

New Orleans Street art

Street Art

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *