Warme wandeling door de Valley of Fire, NV

Valley of Fire State ParkIk weet niet hoe het met jou gesteld is, maar na drie dagen een overload aan geluid en indrukken in Las Vegas, heb ik behoefte aan rust en stilte. En daarvoor hoef je niet ver te rijden. Vanaf Las Vegas is het maar een uurtje rijden naar het nationale park genaamd ‘the Valley of Fire’. Een park dat zijn naam eer aan doet.

Waarom de naam Valley of Fire?

Zodra je de oranje-rode rotsformaties van de Valley of Fire ziet, wordt je direct duidelijk hoe dit nationale park aan zijn naam komt. Door de oxidatie van de ijzerhoudende stoffen in de stenen, hebben ze verschillende tinten rood, oranje en roze gekregen. De felblauwe hemel maakt dat deze kleuren nóg sterker naar voren komen.

Cactussen in bloei in Valley of Fire State Park Nevada

Bloeiende cactus

Bovendien hebben de rotsformaties vele grillige vormen, uitgesleten door water en wind. Je waant je bijna op Mars als je hier rondloopt. Hier zit je midden in de woestijn, met een dito temperatuurtje. Reken maar gerust op een graadje of 40 overdag. Dus genoeg water meenemen, een pet en een zonnebril zijn wel vereisten.

Valley of Fire State Park Nevada

Mooi plaatje

De rust daalt hier letterlijk op je neer. Dit is typisch zo’n plek waar je tot het besef komt hoe nietig je eigenlijk bent. Af en toe komt een roofvogel overvliegen, en hier en daar schiet een hagedis weg tussen de rotsen. Maar behalve enkele bloeiende cactussen tref je hier (op het eerste gezicht) niet veel leven aan. Een apart schouwspel is het wel.

Hagedis in Valley of Fire State Park Nevada

Een local

Petrogliefen in de Valley of Fire

Petrogliefen in Valley of Fire State Park Nevada

Petrogliefen

Ben je op bezoek in dit nationale park, dan moet je zéker de petrogliefen gaan bekijken die hier op enkele plaatsen te vinden zijn. Deze rotstekeningen werden achtergelaten door de Anasazi, oftewel de bewoners die hier een boerenbestaan leidden tussen 300 jaar voor Christus, en 1150 na Christus.

Na een mooie wandeling zoeken we de koelte van onze airco, en de drukte van Vegas weer op. Een mooi park, wat je bij een bezoek aan Nevada zeker niet over moet slaan.

Tips wanneer je de Valley of Fire bezoekt

Ga je de rust opzoeken na Las Vegas, en lijkt de Valley of Fire je dan wel wat? Dan heb ik de volgende tips voor je:

  • Neem voldoende water mee (en dan bedoel ik niet een lullig flesje. Een paar liter is wel vereist)
  • Doe luchtige kleding aan
  • Neem een zonnebril en een pet mee
  • Een paar goede schoenen is altijd fijn
  • Zonnebrandcreme
  • Ga zonder Las Vegas kater…
Zon in Valley of Fire State Park Nevada

Brandende zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *