Een rondje Freedom Trail lopen, Boston MA

Old State House Boston

Old State House

Boston is echt een stad dat bol staat van geschiedenis. Hier werd de Onafhankelijkheidsverklaring voor het eerst voorgelezen, en enkele van de Founding Fathers zijn hier begraven. De Freedom Trail leidt je langs de historische punten van de binnenstad. Ik liep een klein deel van deze route.

De Freedom Trail

We beginnen bij Faneil Hall, de markthal van Boston sinds 1742. Deze is nog steeds in gebruik. Voor Faneil Hall staat een beeld van Samuel Adams. Bekend uiteraard van het biermerk. Maar deze man was ook een van de aanvoerders in de beweging voor de onafhankelijkheid van Amerika. Samuel Adams was een van de Founding Fathers, en een ondertekenaar van de Onafhankelijkheidsverklaring. Bij Faneil Hall hield hij toespraken.

Faneil Hall Boston

Faneil Hall

Samuel Adams beeld voor Faneil Hall

Samuel Adams

Vanaf Faneil Hall leidt de Freedom Trail naar het Old State House. Dit gebouw, wat nu gebruikt wordt als museum, beheerd door the Bostonian Society, huisvest ook een souvenirwinkel, gericht op de onafhankelijkheid. Hier kun je menig Founding Fathers souvenirs kopen. Voor dit gebouw vond ook de Boston Massacre plaats, wat door velen als het begin werd gezien van de Amerikaanse Revolutie.
Maar een mooi historisch feitje is dat bij the Old State House, voor het eerst de Onafhankelijkheidsverklaring werd voorgelezen.

Benjamin Franklin beeld Boston

Benjamin Franklin

King's Chapel Boston

King’s Chapel

De Freedom Trail leidt ons verder naar Old City Hall, waar een beeld staat van Founding Father en nationale held Benjamin Franklin. Deze Amerikaanse politicus staat voor moraliteit en nijverheid, en was tevens wetenschapper.

Hierna komen we bij een onooglijk kerkje genaamd King’s Chapel (voorheen Stone Chapel). Deze kerk is al in gebruik sinds 1754. Het kleine kerkhof ernaast ademt geschiedenis, met de vele verweerde en scheefstaande grafzerken.

King's Chapel begraafplaats

King’s Chapel begraafplaats

Ik loop verder naar de Granary Burying Ground, waar zowel Samuel Adams en John Hancock begraven liggen. Ook John Hancock speelde een grote rol bij de Onafhankelijkheid, en hij was de eerste die de Onafhankelijkheidsverklaring ondertekende. In Chicago is een bekend gebouw naar hem vernoemd, namelijk de John Hancock Tower.

Samuel Adams rustplaats

Laatste rustplaats

John Hancock's laatste rustplaats

John Hancock’s laatste rustplaats

Bostonians

Bostonians

Boston Common, mijn eindpunt van de Freedom Trail

Vervolgens loop ik naar het Massachusetts State House, gelegen aan Beacon Hill, naast Boston Common. Dit stadspark is een perfecte plek om even lekker te chillen. Het park is in gebruik genomen in 1634.

Het is een prachtige dag. Een lekker zonnetje en een aangename temperatuur. Bij een van de eettentjes aan de rand van Boston Common haal ik een pizza slice, om daarna in het gras te ploffen. Even bijkomen van al die historische indrukken…

Boston Common

Boston Common

Is de Freedom Trail een aanrader?

Ik vind van wel. Ik houd van geschiedenis, en ik was met name geïnteresseerd in het deel van de route met betrekking tot de Amerikaanse Onafhankelijkheid. Wil je de hele route lopen, dan ben je wel even bezig. Ik heb even voor je op een rijtje gezet welke punten je tegenkomt op de Freedom Trail:

 • Massachusetts State House

  Massachusetts State House

  Boston Common

 • State House
 • Park Street Church
 • Old Granary Burying Ground
 • King’s Chapel & Burying Ground
 • The Old South Meeting Hall
 • Old Corner Bookstore
 • Old State House/Boston Massacre
 • Faneil Hall/Quincy Market
 • Paul Revere’s House
 • Paul Revere Statue
 • The Old North Church
 • Capp’s Hill Burying Ground
 • Bunker Hill
 • USS Constitution

Als je even Googlet, dan kom je vele routekaarten van de Freedom Trail tegen. Altijd handig als je zelf van plan bent de route, of een gedeelte hiervan, te lopen, en jouw route uit te stippelen. Ga je met de hop on hop off tour, dan kom je ook langs enkele van deze plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *