Old Sacramento, Sacramento CA

Old Sacramento

Brug bij Old Sacramento

Op doorreis van San Francisco naar Lake Tahoe kom je langs Sacramento, de hoofdstad van Californië, en alleszins de moeite waard om een bezoekje te brengen. Old Sacramento werd in de jaren ’60 gedoopt tot het eerste historische district van het westen van de Verenigde Staten. Hier vind je gebouwen zoals je die kent uit Wild West films, waarin leuke winkels gevestigd zijn, en kun je het Sacramento History Museum bezoeken.

Old Sacramento en de Gold Rush

Old Sacramento is gelegen op de plek waar ooit Sutter’s Fort stond. Dit was vermoedelijk vernoemd naar John Sutter, die hier met zijn familie land bezat. Toen kwam het moment dat hier goud werd gevonden…
In 1848 sloeg hier de Gold Rush toe, en groeide deze plek uit tot een bloeiend handelscentrum voor mijnwerkers, welke hier hun uitdossingen en materialen kochten.

Old Sacramento

Old Sacramento

In de jaren ’60 van de twintigste eeuw werd het oude centrum in zijn geheel gerenoveerd, en werd het uitgeroepen tot het eerste historische district aan deze kant van de Verenigde Staten. Een leuke plek om te bezoeken.
En je kunt hier zelf ook nog goud zoeken…

Sacramento History Museum

Sacramento History Museum

Sacramento History MuseumHet Sacramento History Museum

In Old Sacramento is het Sacramento History Museum te vinden. Best een groot museum, waar met name aandacht is voor de plaatselijke krant ‘the Sacramento Bee’, en de geschiedenis hiervan. Verder is er veel te vinden over de Gold Rush, en over de plaatselijke bierbrouwerijen. Je kunt hier best een poosje vertoeven als je van geschiedenis houdt.

Winkels van Old Sacramento

Wanneer je bent uitgekeken, kun je nog terecht in de vele leuke en aparte winkels die hier gevestigd zijn. Winkels met handgemaakte houten figuren, winkels met lokaal geproduceerde snoepjes, en uiteraard de souvenirwinkeltjes. De oude gebouwen in Wild West stijl draagt bij aan een gezellige ambiance.

Old Sacramento winkels

Old Sacramento winkels

Motorchick in Old Sacramento

Motorchick in Old Sacramento

Bij een historisch district kunnen uiteraard de locals in klederdracht niet ontbreken. Nou ja klederdracht. Heren met hoge hoeden en dames met hoepelrokken, waren ten tijde van de Gold Rush niet de typische voorbijgangers denk ik…

Hier tegenover staat de lokale motorclub. Stoere dames en heren die hier samenkomen en hun choppers tonen. Een aardige motorchick wilde wel even poseren voor die Hollandse toeristen.

Sacramento, hoofdstad van Californië

Ook leuk om even te bezoeken is het State Capitol enkele blokken verderop. Hier zetelde Arnold Schwarzenegger, toen hij nog gouverneur van Californië was.
Het State Capitol is gelegen in een mooi aangelegd park, waar je even kunt chillen tussen de eekhoorns, de rozenstruiken en de leeuwenbekken.

California State Capitol

California State Capitol

Eekhoorn bij California State Capitol

Gewend aan mensen

Old Sacramento is absoluut de moeite van het bezoeken waard. Je krijgt echt een indruk van hoe het er hier ooit aan toe ging, en de aparte winkeltjes zijn een leuke afwisseling van de grote ketens en outletcentra.

Leuk feitje: de serie the Mentalist speelt zich grotendeels af in Sacramento. Je ziet dan ook geregeld beelden van de gele Sacramento Bridge voorbij komen. Een aflevering speelde zich ook af in Old Sacramento.

 

Sacramento History Museum
101 I Street
Old Sacramento

California State Capitol
10th and L Streets
Sacramento, CA 95814

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *