Palace of Fine Arts, San Francisco CA

Palace of Fine Arts San Francisco

Bijna alsof je in Griekenland bent

Een mooi plekje om te vertoeven in San Francisco, is het Palace of Fine Arts. Dit overblijfsel van de wereldtentoonstelling van 1915 is gelegen aan een parkje. Hier komen vanwege het architecturale schoon, veel stelletjes hun trouwreportages maken. Ondanks dat het er tamelijk druk kan zijn, hangt er een relaxte sfeer. Zoals op de meeste plekken in San Francisco.

Wat is het Palace of Fine Arts?

Het Palace of Fine Arts is het laatst overgebleven stukje architectuur van de wereldtentoonstelling van 1915. Na de grote aardbeving van 1906 zaten veel inwoners van de stad financieel aan de grond. Ze waren alles kwijt, en een groot deel van de stad moest herbouwd worden. De opbouw van de wereldtentoonstelling zorgde voor werkgelegenheid en een vaste bron van inkomsten, en dit evenement is er deels verantwoordelijk voor dat de stad weer ging floreren.

Palace of Fine Arts San Francisco

Mooie plaatjes

Deze laatste bouwwerken in neoklassieke stijl, waren bedoeld om kunstwerken tentoon te stellen. Het is een imposant bouwwerk, en niet iets wat je zo snel zou verwachten. Het park is vrij toegankelijk, en het wordt erg goed bijgehouden. Wij waren er in april. Precies op tijd om de kersenbloesem te zien bloeien.

Palace of Fine Arts San Francisco

Kersenbloesem bij het Palace of Fine Arts

Waar ken ik het Palace of Fine Arts van?

Palace of Fine Arts San Francisco

Best groot

Kersenbloesem bij Palace of Fine Arts San Francisco

Kersenbloesem

Omdat het Palace of Fine Arts een prominent stukje van San Francisco is, kan het niet anders of het wordt als filmlocatie gebruikt. Eén van de bekendste films die hier werd geschoten is the Rock, met Nicholas Cage en Sean Connery. Een uitgebreide scene vindt plaats tussen de monumentale pilaren.
Maar ook scenes van the Sweetest Thing met Cameron Diaz werden hier geschoten.

Adres van het Palace of Fine Arts

Dit mooie en historische stukje San Francisco is te vinden aan 3301 Lyon Street, CA 94123. Het bevindt zich op loopafstand van het Walt Disney Family Museum. Ook al zo’n fantastische plek om te bezoeken.

Palace of Fine Arts San Francisco

plafonnetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *