Blooming onion bij Outback Steakhouse

Amerika. Land van barbecue en gefrituurd eten… Ik hou ervan. En altijd als ik naar Amerika ben, kom ik minstens één keer bij Outback Steakhouse. Want hier serveren ze de Blooming Onion….

Wat kan ik verwachten van Outback steakhouse?

Outback Steakhouse is precies wat de naam al zegt. Een steakhouse met een Australisch tintje. Al zijn de gerechten die er geserveerd worden op en top Amerikaans natuurlijk. Maar goed, je onderscheidt je ook door het hebben van een thema. De mates en sheila’s die hier komen eten, kiezen voor het merendeel als voorgerecht de Blooming Onion. Het schijnt dat Outback Steakhouse hier het patent op heeft. Ik kan me ook niet herinneren het ooit ergens anders gezien te hebben.

Wat is de Blooming Onion?

De Blooming Onion is gemaakt van Vidalia uien. Dit is een groot formaat ui met een diameter van ongeveer 12 tot 15cm. Deze wordt op een bepaalde manier gesneden, en vervolgens in ijswater gelegd. Blijkbaar helpt dit op de gesneden uienlagen mooi uit te laten staan, als een bloeiende bloem. Dan komt er een laag paneer overheen met bepaalde kruiden, die de Blooming Onion een wat pittige smaak geven. Nadat de ui gefrituurd is wordt deze op een bord gelegd met in het midden een bakje saus, en krijg je het voor je neus gezet.

Blooming Onion bij Outback Steakhouse

Blooming Onion

De Blooming Onion een aanrader?

Tja, smaken verschillen natuurlijk, maar ik hou wel van gefrituurde ui. Let wel, een Blooming Onion is een shared appetizer. Het is behoorlijk aan het formaat, en aangezien de hoofdgerechten qua porties ook niet misselijk zijn, zou ik je niet aanraden om de Blooming Onion in je eentje op te eten.

Maar áls je ooit Outback Steakhouse bezoekt, dan mag de Blooming Onion niet ontbreken. En mocht je er tijdens het feestseizoen zijn, dan kan ik je ook de gingertini aanraden die ze hier maken. Heerlijke cocktail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *