Hollywood Boulevard, Los Angeles CA

We zijn in de stad waar de film groot is geworden. Waar ploeterende mensen met een beetje geluk uit kunnen groeien tot supersterren. Een stad van uitersten. Van glitter en glamour, van dure winkels en bedelaars. We zijn in Los Angeles, en vandaag bezoeken we Hollywood Boulevard!

Wat is Hollywood Boulevard?

Dolby Theater Los Angeles

Dolby Theater

Chinese Theater Los Angeles

Chinese Theater

Hollywood Boulevard is de straat die we allemaal kennen van de Oscar uitreikingen. Hier komen de beelden vandaan, van acteurs en actrices die met hun limousines aan komen rijden, om al dan niet hun nominatie om te zetten in een Oscar beeld.

Aan de Hollywood Boulevard bevinden zich het Chinese Theatre, Het Dolby Theatre en El Capitan. Zowel het El Capitan als het Chinese Theatre zijn gebouwd in de jaren ’20 van de 20ste eeuw. Het El Capitan was eerst een toneel, maar werd in het begin van de jaren ’40 omgebouwd tot filmtheater.

El Capitan bioscoop Los Angeles

El Capitan bioscoop

El Capitan bioscoop Los Angeles

El Capitan bioscoop

Het Chinese Theatre opende zijn deuren in 1927. Voorheen werden hier de Oscars uitgereikt. Tegenwoordig gebeurt dat in het Dolby Theatre. Maar naast het feit dat het Chinese Theatre de moeite van het bekijken waard is vanwege zijn aparte uiterlijk, kun je hier ook aardig wat tijd doorbrengen met het bekijken van alle hand- en voetafdrukken. Vele beroemde mensen hebben hier hun afdruk in cement gezet. Zoals bijvoorbeeld ons heldentrio uit Harry Potter.

Hollywood Boulevard staat geheel in teken van film en alles wat daarbij hoort. Hier vind je ook de sterren van beroemde mensen, de Walk of Fame.

De afdrukken van Harry, Hermione en Ron bij het Chinese Theater Los Angeles

De afdrukken van Harry, Hermione en Ron

De Walk of Fame

Wil je alle sterren van de Walk of Fame bekijken, dan ben je wel even bezig. Het zijn er namelijk ruim 2500 in totaal. Aan beide zijden van Hollywood Boulevard zijn de sterren te vinden. En nog steeds wordt deze lijst aangevuld.

Ster van Walt Disney op de Walk of Fame in Los Angeles

Ster van Walt Disney

Ik ben allang blij dat ik de ster tegenkom van mijn held Walt Disney. Hollywood Boulevard is een drukbezette straat. Echt een toeristen trekpleister. En daar komen natuurlijk ook performers op af. Wil je op de foto met Iron Man, Shrek of Sponge Bob? Hier kan het, uiteraard tegen een kleine vergoeding. Het wassen beeld van Marilyn Monroe daarentegen, staat geheel gratis tot je beschikking.

Als je dan op een gegeven moment filmmoe bent, dan kun je bij het nabijgelegen winkelcentrum even bijkomen met een cool refreshment, of shoppen in de vele merkwinkels die hier te vinden zijn. Bovendien heb je vanaf het winkelcentrum een mooi uitzicht op de letters in de Hollywood Hills.

Hollywood Boulevard de moeite waard?

Marilyn Monroe wassen beeld

Marilyn Monroe wassen beeld

Iron Man bij Hollywood Blvd

Iron Man

Kijk, de belangrijkste reden om Los Angeles te bezoeken is waarschijnlijk omdat je iets met films hebt, en daar een stukje van mee wilt krijgen. Dan is het bezoeken van Hollywood Boulevard echt een must. Bovendien is het een van de weinige dingen die je gratis kunt doen in deze dure stad.

En het is natuurlijk gewoon leuk om bekende namen te spotten, en je voor te stellen wie hier allemaal rondgelopen hebben.

Uiteraard heeft Hollywood Boulevard ook als achtergrond gediend voor diverse filmscenes. Zoals bijvoorbeeld voor:

  • Pretty Woman
  • Saving Mr. Banks
  • Singin’ in the rain

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *