17 Mile Drive, Carmel CA

Op onze roadtrip van Los Angeles naar San Francisco, kwamen we langs Carmel en Carmel-by-the-Sea. Wij kennen de naam Carmel van Chasing Classic Cars, waar Wayne Carini bij Pebble Beach de autoshows bezoekt. Vaak doet hij dan ook de derby over de 17 Mile Drive. Wij doen deze rit niet in een klassieke auto, maar in een Ford Escape. Maar toch, een leuk tussendoortje met mooi uitzicht!

Carmel by the Sea

Mooi kleurcontrast

Wat is de 17 Mile Drive?

Sam Morse plaque CarmelDe 17 Mile Drive is een afgesloten gebied bij Carmel. Het is ontwikkeld door Samuel Morse, die het gebied bij Pebble Beach wilde beschermen. Er is onder andere een otterreservaat, en er zijn een country club en drie golfbanen te vinden. Tegen betaling mag je er binnen rijden. Omdat we wel zin hebben in een toeristische route, betalen we de toegangsprijs van $10.

We krijgen een kaartje waarop staat aangegeven wat hier allemaal te zien is. Binnen dit gebied mag je niet hard rijden. Je wordt dus gedwongen te onthaasten, en te genieten van het mooie uitzicht.

Wat kun je zien langs de 17 Mile Drive?

Seal Rock Carmel

Seal Rock

Wanneer je deze route neemt, zie je met name prachtige plaatjes van de zee. Wij waren er eind april, dus alle flora begint dan weer op te komen. Dit zorgt voor mooie kleurcontrasten.

Op een punt stoppen we om foto’s te maken van Seal Rock. Dit is een rots een eindje de zee in waar, de naam zegt het al, zeeleeuwen liggen te chillen. Het is bovendien een rustoord voor de lokale vogels.

Verder kun je doorrijden naar het hogergelegen punt waar the Lone Cypress staat. Dit is een van de meest gefotografeerde bomen van Noord Amerika. Het staat dan ook pontificaal aan de rand van een klif, geheel in zijn eentje. Het is een Monterey cypres, een boom die alleen in dit gebied groeit. De Lone Cypress is ongeveer 250 jaar oud, en er wordt dan ook alles aan gedaan om dit icoon in stand te houden. De boom staat vast met kabels, om eventueel omvallen te voorkomen. Ach ja, je moet wat om je toeristen souvenirs te kunnen blijven verkopen. Fotogeniek is de boom in ieder geval wel.

The Lone Cypress Carmel

The Lone Cypress

Is het de moeite waard?

Als je toch in de buurt bent, dan vind ik de 17 Mile Drive zéker de moeite waard. Voor die $10 hoef je het niet te laten. En je kunt er natuurlijk zo lang blijven als je wilt. Bovendien word je getrakteerd op verschillende prachtige uitkijkpunten, en neem je weer wat mooie plaatjes mee voor je fotoalbum.

Leuke sidenote:

Clint Eastwood was van 1986 tot 1988 burgemeester van Carmel-by-the-Sea.

Carmel

Carmel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *