Wild Bill’s Airboat Tour, Inverness FL

Wild Bill's Airboat tourWanneer je Florida bezoekt, hoort een airboat tour en het spotten van alligators erbij. En hiervoor hoef je niet per sé naar de Everglades. Vlakbij ons vaste honk in Inverness zit Wild Bill’s Airboat Tours, één van de twee airboat bedrijven die ik tot dusver bezocht heb.

Wat is Wild Bill’s Airboat Tours

Wild Bill’s kun je niet missen wanneer je over de Gulf to Lake Highway rijdt bij Inverness. Het enorme bord kondigt aan wat je kunt verwachten. Ondanks dat ik al vele jaren in Inverness kom, heb ik pas tijdens mijn reis in 2017 deze airbout tour gedaan. Waarom ik zo lang gewacht heb kan ik eigenlijk niet zeggen. Misschien heeft het iets te maken met dat enorme reclamebord, en het idee dat het daarom wel een lopende band werk bedrijf moet zijn.
Niets is echter minder waar.
Wanneer wij Wild Bill’s bezoeken, zien we dat het geen komen en gaan van mensen is. Het is zelfs tamelijk rustig te noemen.

Alligator bij Wild Bill's Airboat tour

Alligator bij Wild Bill’s Airboat tour

We hebben telefonisch plaatsen gereserveerd, en gaan eerst naar het kantoortje om de $36 per persoon af te rekenen. We krijgen te horen dat we over een half uurtje klaar moeten staan bij de boot, en nemen de tijd om de grote gekooide alligator te bekijken die vlakbij het kantoortje te vinden is. Het pad naar de boot toe leidt over een houten plankier door het moeras heen. Een klein, maar mooi wandelingetje.
De boot is tamelijk groot, en biedt plaats aan een stuk of vijftien mensen, plus de kapitein. We krijgen wat instructies, en nemen onze gehoorbeschermers in ontvangst. Die heb je wel nodig…
De tour gaat beginnen.

Wild Bill's Airboat tour

Mooi uitzicht

Wat zie je onderweg?

Vissers bij Wild Bill's Airboat tour

Vissers

Ik weet al dat dit een mooie tour gaat worden. Altijd wanneer ik langs dit gebied rijd, biedt het weer een prachtige aanblik. En we worden niet teleurgesteld. Het is een lazy zondag, en we zien een paar vissers. De kapitein waarschuwt ons dat we waarschijnlijk niet zoveel gators zullen zien, omdat het al halverwege de middag is, en jongeren hier in het gebied hebben lopen rondbanjeren vandaag.
Maar het valt mee.
Zoals altijd zien we veel vogels, zoals anhinga’s (slangenhalsvogel), witte reigers en turkey vultures. Maar ook stuiten we op een hoop schildpadden, die hier en daar op een boven het water uitstekende boomstam zitten te chillen.

Vogel bij Wild Bill's Airboat tour

Vogel bij Wild Bill’s Airboat tour

En inderdaad, ook meerdere redenen van onze komst zien we tijdens deze tour. De kapitein wijst ons met zijn geoefende oog op de alligators die op diverse plaatsen aan de kant in de zon liggen. En we hebben zelfs de mazzel een zwemmende alligator tegen te komen.

Alligator in het wild bij Wild Bill's Airboat tour

Alligator in het wild

Wanneer we na ongeveer drie kwartier omdraaien, varen we door een rustig gebied heen, waar volgens de kapitein opnames zijn gemaakt voor de vroegere Tarzan films met Johnny Weismuller. Vervolgens maakt hij de naam Wild Bill’s waar. Hij zet er een behoorlijk tempo achter, en maakt plotselinge bochten waardoor het water opspat over de mensen op de eerste drie rijen heen. Een leuke afsluiter van een mooie tour door een prachtig moerasgebied.

Schildpadden bij Wild Bill's Airboat tour

Schildpadden aan het chillen

Waar zit Wild Bill’s Airboat Tours?

Zwemmende alligator bij Wild Bill's Airboat tour

Zwemmende alligator

Wild Bill’s Airboat Tours heeft zijn naam waargemaakt, en we hebben bovendien veel van de lokale fauna gezien. Zéker de moeite waard, wanneer je een airboat tour wilt doen. Let op: zorg ervoor dat je wat contant geld bij je hebt, want zoals overal, wordt ook hier een fooi zeer gewaardeerd.

Het adres:

Wild Bill’s Airboat Tours
12430 E Gulf to Lake Highway
Inverness, FL 34450

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *