Hard Rock Café, Anywhere USA

Een van de grotere restaurantketens in Amerika is het Hard Rock Café. Stuk voor stuk grote locaties, die van onder tot boven volgehangen zijn met attributen die door bekende artiesten gebruikt zijn. Maar kun je er ook een beetje lekker eten? Ik vind van wel.

Hard Rock Café Orlando

Noel Redding gitaar

Noel Redding’s gitaar

Vandaag bezoeken we het Hard Rock Café bij de Universal Citywalk. Bij Universal Studios. Het is niet druk dus we hebben meteen een tafel. En heel apart: we zitten bij een gitaar van Noel Redding, wat hij bespeeld heeft tijdens een concert in 1967 in ons eigen Rotterdam!

In het midden van deze locatie is de bar met daarboven een ronddraaiende roze cadillac. Overal waar je kijkt hangen muziek props. En uiteraard een gift shop bij de uitgang, waar je Hard Rock t-shirts en souvenirs kunt kopen. Maar wij zijn hier om te eten!

Noel Redding gitaar bijschrift Hard Rock Café Orlando

Noel Redding gitaar bijschrift

Hard Rock Café in Amerika

Of je nou in Boston, Las Vegas of Orlando naar het Hard Rock Café gaat, er is een gerecht wat we altijd nemen. En dat zijn de nachos met alles erop en eraan. Dus met kip, bacon, jalapeños, salsa, kaas, sour cream, olijven en guacamole. Echt zó lekker…

De burgers zijn ook altijd goed te doen. Deze worden geserveerd in combinatie met friet. Ga je hier dus eten en wil je de nachos als voorgerecht, deel het dan met meerdere personen. Want je krijgt een groot bord vol, en als je dat allemaal zelf neemt als appetizer, dan blijft er weinig ruimte in je maagje over voor de burger.

Johnny Cash bij Hard Rock Café Orlando

Johnny Cash bij Hard Rock Café Orlando

Hard Rock Hotel

Op verschillende plekken zijn ook Hard Rock Hotels te vinden. Een van de bekendere in Las Vegas. Moderne kamers in zwart wit en grijstinten. Pure luxe. En dan die badkamer…
Een zwart betegelde inloopdouche, waar je onder zo’n heerlijke stortstraal kunt staan.
Wij hadden in dit hotel de mazzel dat we vanuit ons bed een prachtig uitzicht hadden op de Las Vegas Strip met al zijn hotels.
Een nadeel van dit hotel is wel, dat je je soms een ongeluk zoekt en loopt van en naar je auto. Wij hadden onze auto geparkeerd, en kwamen er bij het inchecken achter dat onze kamer aan de andere kant van het complex was. Dat was dus letterlijk een half uur lang lopen…

Wat zijn Hard Rock Rewards?

Hard Rock Rewards is de klantenpas van het Hard Rock Café. Met de reward pas geniet je van voordelen als priority seating (soms best handig, wanneer je op drukke plekken bent), en kun je korting krijgen op Hard Rock merchandise en concerten in Amerika. Inschrijving hiervoor kostte ons destijds eenmalig $26, maar dat krijg je ruimschoots terug met alle kortingen. Zeker aan te raden wanneer je vaker bij deze restaurantketen gaat eten!

Hard Rock Café burger en friet

Hard Rock Café burger en friet

Voor wie is het Hard Rock Café geschikt?

Houd je van rust en natafelen, dan is het Hard Rock Café niet de plek voor jou. Zodra je dit restaurant binnenloopt, word je overladen met geluid en indrukken. De rockmuziek staat continue te blèren, soms zo hard dat je niet op normale manier met elkaar kunt praten. Op veel plekken hangen ook tv-schermen, waarop videoclips getoond worden.

De bediening is over het algemeen vriendelijk, maar zeker bij drukte wordt van je verwacht dat je je happie snel naar binnen werkt, want er moeten meer mensen bediend worden. Wanneer het wat rustiger is, dan doen ze echter ook niet moeilijk.
Persoonlijk vind ik het Hard Rock Café altijd een leuke plek om te eten, maar ik vind het dan ook wel erg prettig om naar buiten te stappen en geen harde muziek meer te horen.

En als je gaat, neem dan definitely de nachos als voorgerecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *