The Bubble Room, Captiva Island, FL

Ben jij iemand die van lekker eten houdt, maar die niet zoveel geeft om de omgeving waarin je dit doet? Of houd je wel van een beetje ambiance en excentriciteit? Is het laatste het geval, dan moet je een bezoekje aan the Bubble Room op Captiva Island zéker niet overslaan! Ik was hier voor de lunch.

The Bubble Room: alsof een eenhoorn een regenboog heeft uitgesch…..

The Bubble Room is niet te missen. Buiten al zie je dat dit niet zomaar een restaurant is. Een gebouw met alle kleuren van de regenboog, schilderingen van de kerstman op de muren, regenboog tafels en stoelen, en speelgoedauto’s tegen het pand aan geplakt. Ja, eten bij de Bubble Room is een ervaring.

The Bubble Room, Captiva Island, Florida

The Bubble Room, Captiva Island, Florida

Eenmaal binnen, weet je niet waar je moet kijken. Overal, maar dan ook overal film memorabilia, oud speelgoed en kerstartikelen. Tot aan de wc’s aan toe. Je weet echt niet waar je moet kijken. Elk hoekje en gaatje is opgevuld met spullen. Een speelgoedtreintje komt af en toe langsrijden boven onze hoofden, Alice en de Mad Hatter drinken thee bij de ingang, en de Nautilus van Kapitein Nemo hangt in een van de kamers aan het plafond. Want elke ruimte in de Bubble Room heeft een thema.

Bubble Room verlichting

Bubble Room verlichting

Wij zitten in de klassieke filmkamer, en ik krijg een salade voorgeschoteld met blauwaderkaas, cashewnoten en frambozen. Geen voor de hand liggende combinatie, maar erg lekker. En uiteraard zoals je gewend bent van Amerika, een enorm bord vol.

Aan de tafel naast ons zitten twee Amerikaanse stellen, die na een uitgebreide lunch twijfelen of ze nog taart toe nemen. De serveerster komt met een dienblad vol verschillende stukken taart langs om te laten zien welke keuze er is. De Amerikanen besluiten het risico van maagzuur te nemen, en kiezen per stel een stuk taart. Wanneer deze uiteindelijk voorgeschoteld worden, zakt de moed hen in de schoenen. Stel je voor, een stuk taart van ongeveer 10x10x15cm… En dan is het nog cheesecake ook.

Nautilus in the Bubble Room

Nautilus in the Bubble Room

We hebben niet afgewacht tot ze helemaal klaar waren, maar wanneer wij de rekening betaald hebben en de Bubble Room verlaten, wensen wij de Amerikanen veel succes, en spreken we ze wat moed in met de woorden ‘You can do it!’…

Wat is the Bubble Room?

De Bubble Room was ooit een woonhuis, en kreeg de naam vanwege de ouderwetse kerstverlichting met bubbeltjeswater. Al snel werd besloten van het huis een restaurant te maken. Dit werd gaandeweg uitgebreid met meer kamers, waarin een enorme verzameling spullen werd uitgestald. De Bubble Room onderscheidt zich niet alleen door de overdadige ambiance, maar ook door het lekkere eten.

Bubble Room Alice en de Mad Hatter

Alice en de Mad Hatter

Bijzondere gerechten, en een vriendelijke bediening. Geen wonder dat het restaurant al sinds de jaren ’70 een mengelmoes van bezoekers bedient. Zowel locals als toeristen komen hier om te proeven van de bijzondere sfeer. Het restaurant wordt ook aangeraden door TripAdvisor. Sla dit restaurant dan ook niet over wanneer je een bezoek brengt aan Captiva Island, Florida!

The Bubble Room
15001 Captiva Drive
Captiva FL 33924
bubbleroomrestaurant.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *