Savannah als filmlocatie, GA

Ik had al vaak gehoord over Savannah dat het als de mooiste stad wordt beschouwd van Amerika. Op onze trip vanuit Florida naar Boone Hall Plantation in Charleston, leek het ons dan ook leuk om deze stad aan te doen. Een wandeling door de oude straten kan ik van harte aanbevelen! Savannah bezienswaardigheden? De stad is één grote filmlocatie!

Bezienswaardigheden Savannah

Chippewa Square Savannah, waar Forrest Gump op de bus zat te wachten

Chippewa Square Savannah

We gaan gewoon wandelen en belanden al snel op Chippewa Square. Heel interessant denk je dan…Not… Maar wat als ik je vertel dat dit de plek is waar Forrest Gump zijn verhaal vertelde op het bankje, terwijl hij op de bus zat te wachten? Inderdaad, Chippewa Square komt voluit in beeld, al lijkt dit plein in de film groter dan het in werkelijkheid is. Het bankje?
Helaas, dat was er speciaal voor de filmopnames neergezet. In werkelijkheid stopt hier geen bus.
Loop je ietsje verder, dan zie je ook een kerkje. ook deze kerktoren was te zien in Forrest Gump.

Kerkje uit Forrest Gump

Kerkje uit Forrest Gump

En even later stuiten we op de Six Pence Pub. Dit café was te zien in een andere, minder bekende film. Het diende als achtergrond voor een scene van Something to talk about, met Julia Roberts en Dennis Quaid. Echt gaaf om al deze bekende punten in het echt te zien.

Maar er was nog een film die zich in Savannah afspeelde. Wellicht is dit wel de film die Savannah bekend maakte bij het publiek. Dat was namelijk het verhaal Midnight in the Garden of Good and Evil, met Kevin Spacey en John Cusack. Deze misdaadfilm werd door Clint Eastwood geregisseerd. Bekendste opnamelocaties uit de film zijn het Mercer House en de fontein in Forsyth Park. Wanneer je bij de fontein rondloopt, zie je al bijna the Lady Chablis langslopen in gedachten. Helaas is deze iconische figuur enkele maanden voor ons bezoek overleden.

Six Pence Pub in Savannah Georgia

Six Pence Pub

Een groot verlies voor deze mooie stad. Zij was prominent aanwezig in het boek Midnight in the Garden of Good and Evil, en speelde in de latere filmopnames zichzelf.

Het Mercer House, of tegenwoordig Mercer-Williams House is een museum, en is nog geheel in de oude stijl ingericht. Laten we ons vertellen. Wij vinden het prima voor nu om het huis aan de buitenkant te bewonderen, en door te wandelen naar Forsyth Park. Want we willen die fontein zien.

En deze stelt niet teleur. Tja, wat kun je er verder over zeggen? Ik kan uitweiden over de pracht van deze fontein en de rijke historie, maar eerlijk gezegd vind ik het gewoon een mooi plaatje, en leuk om te herkennen uit de film. Maar zéker een van de Savannah bezienswaardigheden die de moeite van het bezoeken waard is.

Fontein in Forsyth Park Savannah Georgia

Fontein in Forsyth Park

Underground

We lopen de rest van de middag gewoon wat te struinen door de straten van Savannah, als we ineens op een filmset stuiten. Of liever gezegd, de set van een televisieserie. Het blijkt hier te gaan om de opnames van de Netflix serie Underground. Deze serie speelt zich af vlak voor het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog. Gaaf om te zien hoe dat wordt opgenomen. Een onverwacht cadeautje!

Opnames van de serie Underground in Savannah

Opnames van de serie Underground in Savannah

We blijven een poosje staan om te kijken, en het lukt om een paar foto’s te nemen.

Filmopnames Underground in Savannah

Filmopnames Underground in Savannah

Helaas krijgt iemand van de filmcrew ons in de gaten, en worden we vriendelijk verzocht op te zouten.
Helaas, maar we hebben wel een impressie gekregen van hoe het er bij opnames aan toe gaat. Veeeeeeeel wachten voor de acteurs.
Onze middag loopt ten einde, en we besluiten om nog ‘even’ richting de waterkant te lopen. Het is een behoorlijke wandeling, maar wel een mooie.

Eenmaal bij de rivier de Savannah aangekomen, worden we getrakteerd op een mooie zonsondergang. Een mooie afsluiting van een geweldige dag vol filmindrukken!

Ik heb me in mijn artikel met name gehouden bij de filmlocaties van Savannah. Maar het is ook een stad van gezellige eettentjes en winkels!

Zonsondergang Savannah

Zonsondergang Savannah

Savannah als filmlocatie:

  • Midnight in the garden of Good and Evil
  • Forrest Gump
  • Something to talk about
  • Underground

Eén reactie:

  1. uitstekend geschreven, goed werk, dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *