Lake Tahoe, CA en NV

Als er een plek is waar ik graag kom, dan is het Lake Tahoe. Ik ben er nu enkele keren geweest, en iedere keer word ik weer gegrepen door het natuurschoon.
De weg naar South Lake Tahoe zelf is al de moeite waard. Over kronkelwegen door kleine dorpjes waar je nog nooit van hebt gehoord. Rechts van de weg een rivier met een flinke stroming, die de moeite waard is om voor te stoppen.
De weg leidt hoger, en ineens zie je in de verte Lake Tahoe, omringd door bergen.

South Lake Tahoe en Heavenly Ski Resort

Eerste blik op Lake Tahoe

Lake Tahoe

De eerste keer dat ik Lake Tahoe bezocht, was 12 april 2009. Het was al een lekkere temperatuur overdag, en je kon al zonder jas in je t-shirt lopen, ondanks dat er nog sneeuw lag. We kwamen South Lake Tahoe binnen rijden, en het was heerlijk rustig. Weinig toeristen. Wellicht omdat het Paasweekend was. Of omdat de meeste toeristen in de zomer naar Lake Tahoe komen. Anyway, we konden lekker onze gang gaan.

South Lake Tahoe is waar de hotelletjes te vinden zijn. Overal om het meer heen kun je lodges vinden, en een enkel hotel, maar South Lake Tahoe is het levendigst. Wellicht heeft dit te maken met het Heavenly Ski Resort, wat je kunt bereiken met de kabelbaan.

Deze kabelbaan is niet het hele jaar open. Gedurende de zomermaanden, wanneer er geen sneeuw in de bergen ligt, is de kabelbaan buiten gebruik voor onderhoud.

Wij hebben vandaag mazzel, en pakken een rit naar boven. Terwijl we langzaam steeds hoger komen, hebben we een adembenemend uitzicht over het meer.

En wanneer we dan eenmaal boven zijn en uitgestapt, is het uitzicht werkelijk spectaculair. Je waant je eigenlijk een beetje in Oostenrijk met de aanblik.

Hierboven is het ski resort met de bijbehorende piste. Wij hebben onze lange latten niet bij ons, maar voor de wintersporters is het zeer zeker de moeite waard.

Rit rondom Lake Tahoe

Hoe mooi we het hierboven ook vinden, nemen we de kabelbaan weer naar beneden. Want we willen het meer natuurlijk van dichterbij zien.

De rit rondom Lake Tahoe is echt de moeite waard. Er zijn zoveel mooie uitkijkpunten. Neem bijvoorbeeld Vista Point, een soort baai met een pier waarvan ik vermoed dat ’s zomers een hoop mensen hier gaan zwemmen.

Wat meteen opvalt is, hoe helder het water van Lake Tahoe is.

Spooner Lake is een klein meer naast Lake Tahoe, en ook erg mooi. Hier kun je lekker wandelen, en kom je af en toe een grondeekhoorn tegen.

Bij Emerald Bay bevind je je een stuk hoger, en kijk je op het lager gelegen eiland Vikingsholm, waar sinds 1929 een zomerverblijf staat. Er zijn slechtere plekjes om je zomer door te brengen denk ik.

Door het smeltwater van de bergen, ontstaat hier een prachtige waterval. Vanaf Vikingsholm moet die aanblik helemaal fantastisch zijn.

Oase van rust

Glenbrook bij Lake Tahoe. Prachtig helder water, een oase van rust

Glenbrook

Maar als je mij vraagt welk punt van Lake Tahoe ik het absolute hoogtepunt vind, dan is het Glenbrook. Wanneer je uitstapt bij dit punt, lig je iets hoger, en heb je ook hier een prachtige view op een kleine baai. Het water is hier meer turquoise kleurig en heel helder.

Lake Tahoe vergezicht

Lake Tahoe

Je kunt een trap naar beneden richting het water nemen, waar je allemaal enorm grote, gladde grijswitte keien ziet liggen. Ik ga even lekker rustig op een van deze keien zitten, en het uitzicht in me opnemen. Dit is echt het einde. Zo mooi! Ik kan hier wel uren blijven zitten, zo geniet ik van het uitzicht en de rust.

Als ik terugkijk op de reis die ik in 2009 heb gemaakt, dan was Lake Tahoe wel het hoogtepunt voor mij. Hier had ik weken kunnen vertoeven. Helaas waren we er maar enkele dagen.

Later begon ik mij af te vragen of ik Lake Tahoe in mijn herinnering misschien niet mooier heb gemaakt dan het is. Ik was dan ook blij om nog eens terug te gaan. Deze keer met mijn partner. Dat was in mei 2013. En het was nog net zo mooi als in mijn herinnering.

Terugkeer naar de hemel

Deze keer bezochten we Lake Tahoe eind april, en al het sneeuw was al van de bergen verdwenen. De kabelbaan was al buiten gebruik. Goed excuus om nog eens met mijn partner terug te komen, wanneer er sneeuw ligt.

De waterval bij Emerald Bay was er ook weer, deze keer zelfs nog groter dan in 2009.

Tekst van Mark Twain

Uit Mark Twain’s ‘Roughing It’

We stoppen deze keer ook bij King’s Beach, een punt wat we bij de vorige reis hebben overgeslagen. Ook een heel mooi punt, waar het lijkt of het water overgaat in de hemel. Hier vinden we een steen met een stuk tekst uit ‘ Roughing It’ van Mark Twain, welke misschien wel het beste weergeeft hoe mooi Lake Tahoe is.

Ook Glenbrook is nog net zo mooi als ik me herinner. Ik ga weer net als in 2009 op een kei zitten om de omgeving op me in te laten werken. Dit is echt een plekje waar je even alles achter je laat, en waar de stress van je afglijdt.

My idea of heaven…

Feitjes over Lake Tahoe:

* Lake Tahoe is een zoetwater meer
* Het is het op een na diepste meer van Noord-Amerika, met 501 meter op het diepste punt.
* Lake Tahoe is ongeveer 19km breed, en 35km lang.
* Het meer werd gevormd gedurende de ijstijd door schuivende gletsjers.
* Aan de Nevada kant van Lake Tahoe zijn casino’s te vinden (uiteraard).

Filmlocatie voor:

  • Bonanza
  • The Godfather II
  • Smokin’ Aces
  • The Deep End

Eén reactie:

  1. Dit ziet er zó mooi uit! Echt een leuke tip, bedankt! Ik ga dit jaar naar de westkust voor een roadtrip, maar Lake Tahoe stond nog niet op mijn lijst. Nu dus wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *