Lakeside Inverness, FL

Wanneer mensen me vragen waar ik naartoe op vakantie ga, en ik zeg Inverness Florida, dan kijken ze mij vaak aan met een blik van: wattuh??
Inderdaad, Inverness is een plaatsje in Florida, op iets meer dan een uur rijden van Orlando, en een half uur van de Golf van Mexico. Een prima plek om een vakantie in Florida door te brengen. Tot november 2001 had ook ik nog nooit van deze plaats gehoord. Tot mijn ouders met het idee kwamen om een tweede huizenbeurs te bezoeken, en als gevolg hiervan een vakantiewoning in Florida lieten bouwen.

Waarom een vakantiewoning in Florida?

Kraanvogels in Lakeside, Inverness, Florida

Kraanvogels

Ze hadden al een idee voor een tweede huis in het buitenland, en toen bleek dat van der Valk (juist, van de restaurantketen) bezig was met het bouwen van vakantiehuizen in Florida, was de interesse van mijn ouders gewekt. We hadden al een paar keer vakantie in Florida gevierd, en dat was goed bevallen. Bovendien waren de prijzen om een vakantiewoning te laten bouwen op dat moment aantrekkelijk.

We werden dan ook uitgenodigd om eens te kijken wat Lakeside nou precies was.

In januari 2002, het was slechts enkele maanden na 9/11, en het vliegtuig was voor hoogstens een derde gevuld, kwamen we aan op Orlando International Airport. Navigatie zoals we deze nu kennen stond toen nog in de kinderschoenen, dus we moesten onze weg naar Lakeside vinden via de tekst op een blaadje.

Bomen bij Lakeside Inverness, FloridaNa een hoop gezoek, en een rit die ruimschoots langer duurde dan het uur dat we tegenwoordig nodig hebben, kwamen we aan in Inverness. Het was ’s avonds laat, en we hadden honger. De enige fastfood tent die Inverness rijk was en die nog open was, was Checkers. De frietjes die we daar gegeten hebben, waren na onze lange reis gewoon goddelijk.

Inverness zelf was dat niet. Toen we erdoorheen reden dacht ik: wat een gat…

EekhoornEenmaal bij Lakeside zelf aangekomen, lag er een sleutel klaar bij de receptie voor de vakantiewoning waar wij die week zouden verblijven. Het was een modelwoning, en erg huiselijk.

Na een welverdiende nachtrust, gingen we de volgende dag op onderzoek uit. We hadden tevens een afspraak met de mensen van Lakeside, om de mogelijkheden te bespreken.

Lakeside is een Amerikaanse woonwijk, en het ligt precies op de grens tussen Inverness en Hernando. De Amerikanen die hier wonen, hebben hun huis gebouwd aan een 18 holes golfbaan. Lekker ruim opgezet. Van der Valk begon hier vakantiehuizen tussen te bouwen. Het is dus niet een standaard afgesloten resort zoals je wel vaker tegenkomt in Amerika. De toegang is gewoon open, en het is een mix van vast bewoonde huizen en recreatiewoningen.

Het feit dat de huizen niet vlak tegen elkaar aangebouwd worden, sprak ons erg aan. Bovendien was mijn vader al helemaal gelukkig met de golfbaan.

Dat er een huis zou komen, was dan ook al snel duidelijk.

Van kavel tot vakantiewoning

Amerikaanse vlagDe eerstvolgende dagen werd alles in het werk gesteld om zaken te regelen. Zoals de financiering bij de bank, het aankopen van het kavel dat mijn ouders wilden, en de tenaamstelling. Maar ook het leuke gedeelte. Hoe zou het huis eruit gaan zien, welke kleuren zou het buiten en binnen krijgen?

We hebben met de mensen van Lakeside een dag gezeten en de mogelijkheden besproken. De kennis wat betreft interieurontwerp was enorm, en compleet. Of het nu ging om de kleur van het stucwerk, of om de afwerking van de keuken en badkamer, of om de tegeltjes van het zwembad. Overal was keuze in.

De volgende dag gingen we op stap en zoeken naar mooie spullen voor de vakantiewoning. Meubels, spreien, accessoires. Dat alles werd opgeslagen tot het moment dat het huis gevuld zou worden.

Binnen één week werd alles geregeld, en er was zelfs nog tijd over om een dag naar Orlando en Disney World te gaan.

Korte tijd nadat we thuiskwamen, is begonnen met de bouw. En in augustus van dat jaar, brachten we onze eerste vakantie door in het huis in Lakeside van der Valk Resort.

Van gat tot getaway spot

Uitzicht bij Lakeside Inverness, FloridaIn de jaren sinds wij er voor het eerst kwamen, is er een hoop veranderd in Inverness. Was het vroeger een plaatsje waar je nog net geen tumbleweeds over de straten zag waaien, tegenwoordig heeft het een bloeiende industrie. Zat er eerst alleen een Checkers, nu kun je terecht bij McDonald’s, Burger King, KFC en vele andere fastfood tenten. Maar ook voor het iets hogere segment qua eten is er een uitbreiding gekomen. Vroeger was er alleen een Applebees, maar nu zijn ook Outback Steakhouse, Olive Garden en Ruby Tuesday er te vinden.

Bovendien kun je 24 uur per dag terecht bij de plaatselijke Walmart.

Voor een filmpje ga je naar Regal Citrus Cinemas, of gooi een balletje bij de plaatselijke bowlingbaan. En voor de schietgrage mensen onder ons is er Dan’s Gun Room.

Zoals elke zichzelf respecterende Amerikaanse stad, heeft Inverness een historic district. Recent is het oude centrum helemaal gerenoveerd, en is het oude theater in ere hersteld. Hier zijn ook leuke restaurantjes en boetiekjes te vinden, en mijn favoriete ijswinkel genaamd the Ice Cream Doctor.

Ook bij Lakeside zelf kun je heerlijk eten bij het van der Valk restaurant.

Baby alligatoren bij Lakeside Inverness, Florida

Baby gators

Moeder alligator op de loer bij Lakeside Inverness, Florida

Mama gator

Lakeside vind ik een heerlijke plek om te onthaasten. Je kunt er niet anders dan tot rust komen op je terras onder je screen. Af en toe komen de eekhoorns, kraanvogels en schildpadden voorbij, en wanneer je een alligator familie wilt zien ga je naar hole 8. In de zomer van 2017 heeft een alligator baby gators gekregen, wat natuurlijk interessant is om te zien. Al blijft het uitkijken. Met heel veel mazzel zie je een vos of een armadillo.

Wil je shoppen, dan kun je bij de lokale TJ Maxx of Bealls je slag slaan, of je rijdt een half uurtje naar Ocala. Een grotere plaats, waar je los kunt gaan. En natuurlijk zijn de pretparken maar een uurtje rijden verwijderd van deze oase van rust.

Ik heb nu al vele vakanties in Lakeside doorgebracht, en het verveelt nooit. Ik kan het dan ook iedereen aanraden. Bovendien is het een prima plek als begin- en eindpunt van een rondreis door Forida.

Vakantiewoning in Florida huren?

Lekker naar Florida, en je eigen vakantiewoning hebben? Ben je op zoek naar rust, en hoef je niet per sé pal naast Disney World en Universal Studios te verblijven? Een golfvakantie? Dan is Lakeside echt de moeite waard. Het huren van een vakantiewoning hier (appartementen zijn er ook) kun je doen via de site: http://www.valkusa.com

Het team van Lakeside Inverness doet er alles aan om je verblijf gedenkwaardig te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *